Koridor (Antre) Halısı Ne Renk Olmalı?

Koridor (Antre) Halısı Ne Renk Olmalı?

    Evin hemen hemen her noktasında halı kullanımı oldukça yaygın bir durum. Evin odalarını birbirine bağlayan koridor, halı kullanılan bir bölüm olarak biliniyor. Koridorlara kullanılan halılar, evin yapısına, koridor uzunluğuna ve beğeninize bağlı olarak farklılık gösteriyor. Antre halısı olarak da bilinen koridor halılarından beğeninize uygun olanı tercih edebilirsiniz. 


    Koridor Halısı Nedir?

    Koridor halısı, bir ev veya işyerinin koridorunda kullanılmak üzere tasarlanmış bir tür halı olarak biliniyor. Koridor halılarının genel özelliği, dar ve uzun olan koridorlara uygun olarak üretilmesi olarak öne çıkıyor.  Koridor halıları bulundukları ortama kattıkları hava ile biliniyor çünkü bu halıların modası asla geçmemektedir. 


    Koridor halıları koridorların daha derli toplu görünmesini sağlayan parçalar olarak biliniyor. Ayrıca evin soğuktan etkilenmesini de büyük ölçüde engelliyor. Halınızın sahip olduğu desenler ve kumaş stili de bu duruma doğrudan etki eden noktalar arasında yer alıyor. 


    Koridor Halısı Çeşitleri Nelerdir?

    Koridor halısı çeşitleri üretildikleri kumaş ve iplik türüne, desenine, rengine, kalınlığına ve ölçüsüne bağlı olarak birbirinden farklılık gösteriyor.  Antre halısı modelleri arasından eviniz ve beğeninize uygun olan bir seçimi gerçekleştirebilirsiniz.Koridor için seçilebilecek halı modelleri şu şekilde sıralanabilir;


  • Üretim Tarzına Göre Antre Halısı Modelleri

  • Halının nasıl üretildiği model açısından belirleyici bir özelliğe sahiptir. Antre halıları dokuma veya dijital baskı şeklinde üretilebilir. Dijital baskı halılar kolay temizlenebilir ve desen çeşitliliği çokluğu nedeniyle daha sık tercih edilmektedir. Örneği yün halılar kalın koridor halısı modelleri arasında yer almaktadır.


  • Desen Türlerine Göre Koridor Halısı Modelleri

  • Desenli halılar oldukça popüler halı modelleri arasında yer alıyor. Koridor halılarında da farklı desen çeşitleri ön plana çıkıyor. 


    Modern koridor halısı modelleri arasında yer alan yuvarlak, kare, karo ve dikdörtgen halı şekilleri oldukça popülerdir. Ayrıca baskılı halı modellerinde birçok özel desen seçeneği mevcuttur. Resimli ve çiçekli modellerden seçim yapabilirsiniz. 


  • Renklerine Göre Koridor Halısı Modelleri

  • Koridor halı renkleri birçok farklı modele sahiptir.  Koridorunuzun sahip olduğu özelliklere bağlı olarak renk seçimini gerçekleştirebilirsiniz. Siyah, beyaz ve bej olmak üzere birçok renk seçeneği bulunuyor. Ayrıca farklı pastel renkler de koridor halısı olarak tercih edilebilir. 


    Koridor Halısı Ölçüleri Nasıl Olmalı?

    Koridor halısı seçiminde dikkat edilmesi gereken detayların başında elbette ölçüler yer alıyor. Koridor halısı için uygun bir ölçü seçerken koridorunuzun genel yapısı doğrudan etkilidir. 

    Genel olarak 120x180, 133x190, 140x200 gibi ölçüler koridor halılarında tercih edilen modeller arasında yer alıyor. Elbette bu ölçüler koridora bağlı olarak farklılık göstermektedir. Bu yüzden koridorunuzun sahip olduğu özelliklere bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.  


    Koridor Halısı ve Yolluk Farkı Nedir?

    Koridor halısı ve yolluk, evin benzer noktalarında tercih edilen halı türleridir. Her ne kadar yolluk ve koridor halısı birbirine benzer olsa da aralarında bazı farklılıklar da bulunmaktadır. Bu farklılıklar şu şekilde sıralanabilir;


    • Boyut: Koridor halısı, uzun ve dar bir alana uyacak şekilde tasarlanmıştır. Genellikle koridorlarda kullanılır ve standart bir koridorun genişliği ve uzunluğuna uygun olarak üretilir. Yolluk ise daha uzun ve geniş bir alana yayılabilir ve genellikle daha büyük odalarda veya geniş geçiş alanlarında kullanılır.
    • Yerleştirme: Koridor halısı, koridorun tamamen kaplanmasına imkan sağlayabilir. Ayrıca çok ufak bir pay bırakılarak da koridor halısı kullanılabilir. Bu, koridorun daha geniş ve ferah görünmesini sağlamaktadır. Yolluk ise genellikle odanın bir kenarına veya geçiş alanının tamamına yerleştirilir.
    • Tasarım ve Desen: Koridor halıları genellikle uzunlamasına desenlere sahiptir ve koridorun uzunluğunu vurgulamak için dikey çizgiler veya desenler içerebilir. Yolluklar ise daha geniş bir alana yayıldığından, daha geniş ve karmaşık desenlere sahip olabilir.
    • Fonksiyonellik: Koridor halıları genellikle gün içinde sıkça kullanılan bir alan olan koridorda kullanılır ve dayanıklı malzemelerden yapılmıştır. Ayrıca kaymaz tabanlı koridor halıları  iyi bir tercih olabilir, çünkü koridorda kaymayı önlerler. Yolluklar ise daha çok dekoratif amaçlarla kullanılır ve geçişin az olduğu ev kısımlarında tercih edilebilir.

    Bu farklar göz önüne alındığında, koridor halısı ve yolluk arasındaki en temel fark, boyut ve yerleştirme şekilleridir. Koridor halısı dar alanlarda kullanılırken, yolluk daha geniş alanlara yayılabilir.


    Koridor halısı ve yolluk modelleri hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için linke tıklayabilirsiniz.