İskandinav Halı Nedir ve Hangi Odalarda Tercih Edilir?

İskandinav Halı Nedir ve Hangi Odalarda Tercih Edilir?

    Mobilyaları ile ünlü bir bölge olan İskandinavya aynı zamanda sahip oldukları özel tasarımlarıyla da dikkat çekiyor. Genellikle İsveç menşeli tasarımlara sahip olan İskandinav halı, aynı zamanda özel bir dokuya da sahiptir. Neredeyse bir asırdır dünyanın çeşitli noktalarında evlerde tercih edilen İskandinav halılar, sade ve şık görünümleri ile dikkat çekiyor.

     İskandinav Halı Nedir?

    Özel bir işçiliğe, kolay kullanıma ve şık bir görünüme sahip İskandinav halılar, günümüzde modern tarzı ev dekorasyonlarında sıkça tercih edilen halı modelleri arasında yer alıyor. Genellikle sade görünümlü ve pastel renk tonlarına sahip İskandinav halıları, tüylü bir yüzeye de sahiptir. Özellikle ev zemininin soğuk olduğu mekanlar için İskandinav tarzı halı iyi bir seçenek olarak öne çıkıyor.


    Tarihte soylular tarafından kullanılan bu halılar, odaların soğuktan etkilenmesini önlüyordu. Bu yüzden kış şartlarının sert olarak yaşandığı bölgelerde İskandinav tarzı halılar iyi bir seçenek olarak öne çıkıyor. 


    Geçmişten günümüze popülerliğini koruyan ve dünyaya yayılan İskandinav halıları, modern ve minimal mobilyalar ile tam bir uyuma sahiptir. 

     İskandinav Halıda hangi Desen ve Renk Çeşitliliği Bulunur?

    Genellikle düz bir renge sahip İskandinav halılar, bazı modellerde sade görünümlü geometrik şekillere de sahiptir. Düz çizgi, baklava dilimi ve daireler İskandinav halı modellerinde sıkça görülen şekillerdir. İskandinav desenli halı modellerinde birbiri içine geçmiş desenler yerine daha simetrik bir desen tarzı benimsenir. 


    İskandinav halılar genellikle dikdörtgen şekilde üretilir. Ancak daha küçük metrekareye sahip evler için yuvarlak ve kare şeklinde de üretilen İskandinav tarzı halılar bulunuyor. İskandinav halılarında ise parlak ve canlı renkler yerine daha sade ve soluk renkler tercih edilir. Özellikle gri, beyaz, bej, füme ve siyah renkler İskandinav tarzı halı modellerinde sıkça tercih edilir. 

    İskandinav Halı En Çok Hangi Odalarda Tercih Edilir?

    İskandinav tarzı halılar günlük olarak kullanılan tüm odalarla uyumludur. Özellikle günün büyük bir çoğunluğunu geçirdiğiniz bir odada İskandinav tarzı bir halı tercih ederek hem odanızı sıcak tutabilir hem de mobilyalarınızla uyumlu bir görünüm elde edebilirsiniz. 


    Bulundukları mekana sıcaklık ve konfor katan İskandinav halıları modern ve İskandinav tipi mobilyalar ile tam bir uyuma sahiptir. Küçük veya büyük odalar için uygun bir model tercih edebilirsiniz. Ayrıca uyuduğunuz odanın sıcak olmasını istiyorsanız kış boyunca yünlü bir İskandinav halısı iyi bir seçenek olabilir. Ayrıca halı temizliğine çok fazla vakit harcamak istemiyorsanız kir tutmaz bir İskandinav halısı iyi bir seçenek olabilir. 

     İskandinav Halı Nasıl Yıkanır?

    Geçmişte İskandinav halılarının temizliği kar ile yapılıyordu. Karın içine yatırılan halı bir sürede burada bekletilir sonrasında ise silkelenerek temiz hale getirilirdi. Ancak günümüzde bu metot yerine çok daha kolay bir şekilde İskandinav halı kilim temizliğini yapabilirsiniz.

    İskandinav halılarınızı yıkamak veya halı yıkacısına vermek yerine basit bir şekilde temizliğini gerçekleştirebilirsiniz. Elektrik süpürgesiyle düzenli olarak süpürmek halının genel olarak temiz kalmasını sağlayacaktır. Eğer halının üzerine sıvı bir madde döküldüyse halı için kullanabileceğiniz bir deterjan ve ılık su temizlik için yeterli olacaktır. 


    Sevilen İskandinav halı modelleri için linke tıklayın, dilediğiniz ölçüdeki modelleri inceleyin.