Eskitme Halı Nedir ve Neden Tercih Edilir?

Eskitme Halı Nedir ve Neden Tercih Edilir?

    Ev dekorasyonunda önemli bir yere sahip olan halılar, farklı çeşitleriyle hemen hemen herkesin beğenisi ile uyum sağlıyor. Halı modelleri arasında yer alan eskitme halılar, evlerinde nostaljik bir hava estirmek isteyenler için ideal bir seçenek olarak öne çıkıyor. Yıpranmış görünümleri ile ilk bakışta kullanılmaz bir halı gibi dursa da vintage mobilyaları olanlar için iyi bir dekor parçası olarak öne çıkıyor.

    Eskitme Halı Nedir?

     Aslında yeni bir halı olan eskitme halılar, farklı tekniklerle bir halıya kullanılmış bir görünüm verilmesi ile üretilir. Eskitme halılar, özel işlemler neticesinde halının belirli noktalarında deformasyonlar, renk solgunluğu ve yıpranma gibi özelliklere sahip olur. Geçmişten bu yana, halının sahip olduğu eski görünüm halının değerinin yükselmesine neden olmaktadır. 


    Eskitme halılarda özellikle dokuma sırasında kasıtlı olarak belirli dokuma hataları yapılır. Örneğin dokuma esnasında renk ve dokuma kusuru bizzat dokumacı tarafından yapılır. Ayrıca makine halılarında da aynı işlem gerçekleştirebilir. Eskitme halı modelleri sahip oldukları eskitme tarzlarına ve eskitme şekillerine bağlı olarak farklılık gösteriyor.

    Eskitme Halı Modelleri Nelerdir?

    Eskitme halılar, hemen hemen tüm halı modellerinde görülebilir. Uygun halı dokuma veya baskı teknikleri ile eskitme halılar evinizin her odasında bulunabilir. Eskitme halı modelleri halının üretildiği hammaddeye bağlı olarak farklılık gösterir.


  • El Dokuma Eskitme Halılar

  • Eskitme halı modelleri arasında oldukça popüler olan  eskitme el dokuma halı modelleri, vintage mobilyalar ile özellikle salonlarda şık bir görünüm sağlamanıza imkan veriyor. Yün halıların sunduğu ağırlık eskitme ile bir araya gelince şık bir görünüme neden oluyor. Eskitme el dokuma halılar farklı renk ve desen seçenekleri ile öne çıkıyor. 


  • Dijital Baskı Eskitme Halılar

  • Dijital baskı ile yapılan eskitme halı modelleri evlerde sıkça tercih edilen model seçenekleri arasında yer alıyor. Dijital baskı ile yapılan eskitmeler el dokuma eskitme halı modelleri ile oldukça benzer bir yapıya sahip.


     Ayrıca bu halılar oldukça kolay temizlenebilir olduğu için eskitme kısmının yıpranması söz konusu olmamaktadır. Eskitme halılar farklı renk seçeneklerine sahiptir. Örneğin, sarı eskitme halı salonunuzun mobilyaları ile uyumluysa farklı bir hava katabilmenize imkan sağlıyor. 

    Eskitme Halı Neden Tercih Edilir?

    Eskitme halılar, son yıllarda popülerlik kazanan bir dekorasyon trendidir. Bu halılar, özellikle vintage ve rustik tarzdaki ev dekorasyonlarında özellikle tercih edilmektedir. Eskitme halıların evlerde son dönemde özellikle tercih edilmesinin nedenleri şu şekilde sıralanabilir;


      • Eskitme halılar klasik halı modellerinden farklı olarak evinize yeni bir estetik görünüm sunabilir. Özellikle vintage eskitme halı modelleri iyi bir seçenek olarak öne çıkıyor. 
  • Eskitme halı çeşitleri dayanıklı yapıları ile biliniyor. Uzun süre kullanabileceğiniz bir halı modeli için eskitme halıyı tercih edebilirsiniz. 
  • Eskitme Halı Nasıl Yıkanır?

    Eskitme halılar, diğer halılarda olduğu gibi doğru yıkama şartlarında kolaylıkla temizlenebilir. Eskitme halının hangi ham maddeden üretildiği yıkanma koşulları açısından doğrudan etkilidir. Halı yıkamada etkili olan ılık su ve orta sertlikteki bir bez halı temizliği için yeterlidir. 


    Eskitme halılarda uygun modellerde makinede yıkananları kolaylıkla makinede yıkayabilirsiniz. Ancak öncesinde mutlaka yıkama seçeneklerine dikkat ediniz. 

     

    Eskitme halısı modellerinden eviniz için uygun olanı  satın almak için linke tıklayabilir, detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.