Dış Mekan Halısı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Dış Mekan Halısı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

    Halı denildiğinde akla genellikle iç mekan halıları gelse de elbette dış mekanlar için birçok halı modeli bulunuyor. Dış mekan halıları, balkon, teras, bahçe ve verandalarda kullanılan halı modeli olarak biliniyor. Bu halıların dış mekanlarda kullanımının sunduğu bazı avantajlar da mevcut. Dış mekan bir alanınız için halı seçerken dikkat etmeniz gereken de birçok nokta bulunuyor.


    Dış Mekan Halısı Nedir ve Neleri Kapsar?

    Dış mekan halısı, halı teknolojisinin en son evrimleşmiş halidir. Dış mekan halıları özellikle dış etkenlere yani çeşitli hava koşullarına karşı dayanıklıdır, ayrıca rutubete karşı dirençlidir ve suya dayanıklıdır. Dış mekanda halı bulundurmamanız için hiçbir neden yok. 


    Dış mekan için tercih edebileceğiniz birçok halı türü de mevcut. Bahçe halısı, bahçelerde uygun alanlarda yıl boyu kullanılabilir. Ayrıca teras halısı genellikle kilim şeklindedir. Bu halılar terasınızın daha derli toplu bir şekilde görünmesini sağlar. 


    Balkon halısı da yine teras halısında olduğu gibi kilim ve baskılı şekilde görülebilir. Bu halıların genel özelliği, dış etkenlere karşı güçlü bir mukavemete sahip olmaları şeklinde değerlendirilebilir.


    Dış mekan halıları genellikle polietilen ve polipropilen gibi UV ışınlarına dayanıklı maddelerden üretilir, yani doğrudan güneş ışığı altında solmaz. Ayrıca küflenmeye ve hatta suya oldukça dayanıklıdır. Kısacası, dış mekan halıları dış etkenlere karşı dayanacak şekilde üretilmiştir.


    Dış Mekan Halısı Çeşitleri Nelerdir?

    Dış mekan halıları, kullanıldıkları alana, üretildikleri hammaddeye, renklerine ve boyutlarına bağlı olarak farklı çeşitlere sahiptir. Dış mekan halıları ayrıca sahip oldukları özel özelliklere bağlı olarak da farklılık göstermektedir.


    Dış mekan halıları arasında boydan boya olan modeller, ilgili dış alanın tamamını kaplayabilir. Bu halılar suya ve diğer dış etkenlere karşı oldukça dayanıklıdır.


     Dış mekan yer halısı modelleri arasında yer alan bazı modeller hem iç hem de dış mekanda kullanılacak şekilde üretilmektedirler. Elyaftan üretilen bu halılar leke tutmaz özelliğe sahip olup aynı zamanda suya karşı da mukavemete sahiptir. 


    Balkon halıları aynı zamanda renklerine göre de farklı çeşitlere sahiptir. Örneğin, yeşil balkon halısı bu halı modelleri arasında sıkça tercih edilmektedir. Yeşil rengin verdiği doku sayesinde balkon veya terasınızı daha doğal bir görünüme getirebilirsiniz.


    Balkon Halısı Nasıl Olmalı?

    Balkonda halı kullanımı son dönemde oldukça popüler bir hale gelmiştir. Geçmiş dönemde teras veya balkonda halı kullanımı görülen bir durum değildi. Ancak balkonlara uygun üretilen halılar, bu dış mekanlara şık bir görünüm katıyor.


    Açık ve kapalı balkonlar için farklı halı modellerini tercih edebilirsiniz. Cam balkon halısı, zeminin sıcak kalmasını sağlar. Ayrıca balkonun daha düzenli bir görünüme sahip olmasına da imkan verir. 


    Balkon halıları sentetik maddelerden üretilir. Dayanıklı bir madde olan polipropilen ve polyester, yıl boyunca halınızı balkonda bırakabilmenize imkan sağlar. 


    Teraslarda Nasıl Bir Dış Mekan Halısı Tercih Edilmeli?

    Balkonlardan daha büyük bir alana sahip olan teraslar, dış mekan halıları için oldukça uygun alanlardır. Terasınız için halı seçerken terasın cama sahip olup olmamasına, güneş alış durumuna ve  büyüklüğüne bağlı olarak seçim yapabilirsiniz. 


    Ayrıca farklı özellikleri bulunan teras halıları da bulunuyor. Örneğin, kaymaz balkon halısı aynı zamanda teraslarda tercih edilebilir. Bu halılar kaymaz özelliğe sahip olduğu için terasta daha güvenli bir şekilde kullanım sunuyor. Teras halılarında kolay temizlenme özelliği de iyi bir seçenek olarak öne çıkıyor. 


    Dış Mekan Halılarında Nasıl Renkler Tercih Edilmeli?

    Dış mekan halılarında renk seçimi de elbette önemli bir detay olarak öne çıkıyor. Farklı renk ve desende birçok dış mekan halı çeşidi bulunuyor. 


    Terasınız ve balkonunuz için birçok renk seçeneği öne çıkıyor. Balkon ve teras halılarında kahve tonları ve yeşil en sık tercih edilen renkler arasında yer alıyor. 


    Ancak dış mekan halılarının bazı modellerinde belirli renk olması gerekiyor. Örneğin, dış mekan protokol halısı genellikle kırmızı ve mavi renklerde üretilmektedir. 


    Dış mekan için sunulan çeşit ve modeller hakkında bilgi almak için linke tıklayabilir, bahçeniz ve balkonunuz için seçim yapabilirsiniz.