Dijital Baskı Halı Nedir? Uzun Yıllar Kullanılabilir mi?

Dijital Baskı Halı Nedir? Uzun Yıllar Kullanılabilir mi?

    Halılar üzerlerindeki desenler ve şekiller ile ilgi çekiyor. Özellikle son dönemde oldukça popüler hale gelen dijital baskılı halılar, farklı renk ve model türleri ile kullanıcılara yeni bir seçenek imkanı sunuyor. Dijital baskılar ayrıca evlerindeki dekorasyonu farklılaştırmak isteyenler için de ideal bir seçenek. Kullanıcının sevdiği bir görseli halı üzerine bastırarak evine eşsiz bir görünüm de sağlayabilir. 

    Dijital Baskı Halı Nedir?

    Dijitalleşme ve mürekkep konusundaki gelişmeler dijital baskılı halıları oldukça popüler hale getirdi. Ayrıca baskılı halılarda kullanılan iplik türü de baskı sonrasında halının canlı renklerle görünmesini sağlıyor. Polyamid ile üretilen halı ipliği dayanıklı ve kir tutmaz bir özelliğe sahiptir. Ayrıca çok kolay bir şekilde de temizlenebilir özelliğe sahiptir. 


    Dijital baskılı halılar dayanıklı polyamid ipliğine sahip olduğu için evin her odasında kolaylıkla kullanabilir. Ayrıca geniş renk ve desen seçenekleri sayesinde dilerseniz oturma odanıza uygun bir dijital baskılı halı bulabilir, dilerseniz mutfağınız ve banyonuz için dahi dijital baskılı bir halı veya kilim tercih edebilirsiniz. Dijital baskı halı modelleri oldukça geniş bir ölçü, renk, desen ve boyut seçeneğine sahiptir. 

    Dijital Baskı Halı Modelleri Nelerdir?

    Halı çeşitleri arasında oldukça geniş bir seçenek yelpazesine sahip olan dijital baskı halı modelleri; boyuta, renge, kesim şekline, baskı türüne ve iplik türüne bağlı olarak farklılık gösteriyor. Dijital baskı halı modelleri şu şekilde sıralanabilir;


  • İplik Stiline Göre Dijital Baskı Halılar

  • Dijital baskı halılar, farklı dokulardaki kumaşlardan üretilebilir. Bu sayede eviniz için uygun stili seçebilirsiniz. Pamuk, kadife ve polyamid gibi halı modelleri iyi bir seçenek olabilir. 


  • Halı Tabanına Göre Dijital Baskı Halılar

  • Dijital baskı halıların tabanı da model açısından belirleyicidir. Dijital baskı halılardaki kaymaz taban özellikle çocuklu evlerde sıklıkla tercih edilmektedir. Dijital baskı kaymaz halı modelleri evinizin her odası için uygundur. Özel taban yapısı sayesinde zemine tam bir tutuş sağlar ve evinizin düzenli görünmesini sağlar.


  • Ölçülere ve Şekillere Göre Dijital Baskı Halılar

  • Dijital baskı halılar ölçü ve şekillere göre de modeller açısından farklılık göstermektedir. Dijital baskı halılar her ölçüde bulunabilir. Özellikle dijital baskı halı 4 ve 6 metrekare modelleri sıkça tercih edilmektedir.  Farklı şekillerdeki dijital baskı halıları da evinizin dilediğiniz noktasında tercih edebilirsiniz. Kare, dikdörtgen ve yuvarlak halı modellerinden uygun olanını tercih edebilirsiniz.

    Dijital Baskı Halı Nasıl Yıkanır?

    Dijital baskı halılar elbette temizlenebilir bir özelliğe sahiptir. Ancak dijital baskı halınızı yıkamadan önce mutlaka halınızın nasıl temizlenmesi gerektiğine dikkat ediniz. Dijital baskı halı nasıl yıkanır sorusunun cevabına halı modeline bağlı olarak değişkenlik şeklinde cevap verilebilir. 

    Dijital Baskı Halı Uzun Yıllar Kullanılabilir mi?

    Dijital baskı halılar doğru kullanım koşullarında uzun yıllar kullanılabilir. Ancak halınızın ömrünü uzatmak için doğru bakımları gerçekleştirmeniz gerekiyor. Özellikle uygun deterjan kullanımı ve temizlik dijital baskılı halınızın ömrü açısından doğrudan etkilidir. Periyodik olarak halınızı süpürerek halınızın yıpranmasını da büyük ölçüde önleyebilirsiniz.


    Dijital baskı halı satın almak için linke tıklayarak model ve ölçüler hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.