Çocuk Odası Halısı Nasıl Olmalı?

Çocuk Odası Halısı Nasıl Olmalı?

    Halılar, kullanıldıkları odalara göre de farklı alt modellere sahiptir. Ev dekorasyonunda önemli bir yere sahip olan halılar aynı zamanda tercih edilen odaya göre daha farklı özelliklere sahip olabilir. Çocuk odası halı seçiminde kir tutmayan, çocukların ilgisini çeken desenlere sahip ve anti-alerjik özelliklere sahip halı modelleri tercih edilmelidir.

    Çocuk Odası Halısı Nedir?

    Çocuk odalarında kullanılan halıların tamamına çocuk odası halısı denilmektedir. Çocuk odaları için üretilen özel halılar olduğu gibi belirli özelliklere sahip halı modelleri de çocuk odalarında gönül rahatlığı ile kullanılabilir. 


    Çocuk odasında halı ilk bakışta sıradan bir oturma odasına halı seçimi gibi görülse de bu durum sanıldığı gibi değildir. Çocuk odası halısının kendine ait bazı özellikleri bulunuyor. Halının sahip olduğu sertlik ve yumuşaklık özelliği çocuk odası halısı seçiminde doğrudan etkilidir. Örneğin, çocuğunuzun odasının soğuktan korunmasını istiyorsanız kalın çocuk odası halısı seçimi iyi bir tercih olacaktır. 


    Çocuk odası için uygun bir halıda aranan bir diğer özellik ise üretildiği maddedir. Özellikle küçük yaştaki çocuklar zamanın büyük bir çoğunluğunu halının üzerinde oyun oynayarak geçirir. Bu yüzden çocuk odası için tercih edilen halının antibakteriyel özelliğe sahip olması gerekir. Antibakteriyel çocuk odası halısı ile çocuklarınızı alerjenlere karşı koruyabilir, halı üzerinde güvenli bir şekilde vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz. 

    Çocuk Odası Halısı Çeşitleri Nelerdir?

    Çocuğunuzun odası için halı seçerken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. Bu hususların başında ise halının çeşidi yer alıyor. Halı çeşidi üretilen malzemeye göre doğrudan farklılık göstermektedir. Bu malzemeler, konfor ve hijyenik bir ortam sunmalıdır. 


  • Yün Halı
  • Yün halılar özellikle soğuk zeminleri sıcak tutmasıyla bilinir. Yün halının olduğu bir odada zemin ısı yalıtımı vardır. Özellikle yeni doğan bir bebeğinizin bulunduğu odada yün halı tercih etmek sıcak bir odaya sahip olmanıza imkan sağlar. Ancak yün halılar alerjenler açısından bazı çocuklar için uygun değildir. Bu yüzden yün halı satın almadan önce çocuğunuzun sağlık durumuna göre tercih yapın.


  • Polyester
  • Çocuk odası için uzun ömürlü bir halı tercih ediyorsanız, polyesterden üretilen halı sizin için iyi bir tercih olabilir. Özellikle çocuğunuz odasında halı kirletebilecek birçok aktivite yapıyorsa kolay temizlenebilir özellikleri ile polyester halılar iyi bir seçenek olarak öne çıkıyor. Yıkanabilir çocuk odası halısı modelleri arasında yer alan polyester halılar, kolay bir kullanım imkanı sunuyor. 


    • Peluş

    Yumuşak bir halı tercih ediyorsanız çocuğunuzun rahat bir şekilde oturabileceği ve üzerinde zaman geçirebileceği peluş halılar soğuk zeminler için ideal bir kullanım imkanı da sunuyor. Ancak çocuğunuzun bünyesinin alerjiye karşı dirençli olduğundan emin olmanız gerekiyor. 

    Çocuk Odası Halısı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

    Çocuğunuzun odası için halı seçerken dikkat edebileceğiniz birçok etken bulunuyor. Halının üretildiği hammadde, halının anti alerjik özelliği ve üzerindeki resimler halı seçiminde önemli bir yere sahiptir. Elbette halı seçerken sadece çocuğunuzu değil odanın da genel özelliklerini göz önünde bulundurmanız gerekiyor. 


  • Çocuğunuzun Cinsiyetine Göre Halı Seçimi
  • Çocuk odası için halı seçiminde özellikle ilerleyen yaşlarda cinsiyet model seçiminde önemli bir faktör olarak yer alıyor. Erkek çocuk odası halısı seçiminde dikkat edilmesi gereken özelliklerin başında erkek çocukların sevdiği renk ve karakter baskılarını tercih edebilirsiniz. 


    Örneğin, araba, süper kahraman gibi özelliklere sahip halı modelleri iyi bir tercih olabilir. Kız çocuk odası halısı içinse daha çok pembe ve açık renkler iyi bir seçenek olabilir. Ayrıca kız çocuklarının sevdiği karakter dijital baskılı halı modelleri de iyi bir seçenek olabilir. 


  • Renk Seçimi 
  • Çocuk odası için halı seçiminde renk faktörü de bir diğer etmen olarak öne çıkıyor. Çocuğunuzun odasındaki mobilyalara bağlı olarak farklı renk seçeneklerini göz önünde bulundurabilirsiniz. Örneğin daha modern bir mobilyalara sahipseniz gri çocuk odası halısı iyi bir tercih olabilir. Yine kız çocukları odası için pembe çocuk odası halısı iyi bir tercih olacaktır.


    Çocuk odası halısı satın almak için linke tıklayarak model ve ölçüler hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.