12 Metrekare (12 m2) Halı En Çok Nerelerde Tercih Edilir?

12 Metrekare (12 m2) Halı En Çok Nerelerde Tercih Edilir?

    Büyük mekanlar için tek bir büyük halı oldukça iyi bir seçim olabilir. Büyük bir salona veya odaya tek bir büyük halı seçerek odanın içindeki görsel bütünlüğü sağlayabilir, renk ve tasarımda uyumu elde edebilirsiniz. büyük halı modelleri arasında yer alan 12 metre kare halılar sıkça tercih edilen halı ölçüleri arasında yer almaktadır. 


    12 Metrekare (12 m2) Halı Ölçüsü Nedir?

    12 metrekarelik bir alanı tamamen kaplayan bu halı ölçüsü, odanın genişliği ve uzunluğuna bağlı olarak değişiklik gösterebilir. 


    Ancak genellikle 3x4 metrelik bir halı bu alan için uygun olabilir. Tabii ki, odanın şekline, mobilyaların yerleşimine ve kişisel tercihlere bağlı olarak bu ölçü değişebilir. Halıyı odanın tamamını kaplamak veya belirli bir alanı vurgulamak için kullanmak isteyebilirsiniz. 12 m2 halı ile oda tasarımlarınızı şu şekilde yapabilirsiniz;


  • Odanın Tamamını Kaplayın

  • 12 metrekarelik alana sahipseniz bu alanı tamamen kaplayan bir halı modeli iyi bir seçenek olabilir. Örneğin, yumuşak bir halı modeli tercih ederek odanın zeminini soğuk günlerde sıcak tutabilirsiniz 12 metrekarelik bir odanın zeminini tamamen kaplayarak odada uyumlu bir görünümü de elde edebilirsiniz. Ancak odanın tamamını kaplayacak bir halı seçerken mutlaka odanın duvar kısımlarının halının kıvrılmasına engel olmadığından emin olunuz.


  • Odanın Belirli Bir Bölümünü Kaplayın

  • Bir başka seçenek de odanın belirli bir bölümünde 12 metrekarelik bir halı kullanmaktır. Özellikle büyük bir salonda tam ortalayabileceğiniz bir 12 metrekarelik halı odanızın dekoruna şık bir hava katabilir. Örneğin,  halıyı bir sehpanın altına yerleştirin ve uyumlu ve şık bir görünüm için etrafındaki mobilyaları düzenleyin. Böylece odanızın daha uyumlu görünmesini sağlayabilirsiniz.


  • Kare Modelleri Tercih Edebilirsiniz

  • 12 metrekarelik halılar genellikle dikdörtgen ve kare olarak üretilmektedir. Kare modeller büyük ve düz salonlar için oldukça iyi bir seçenek olarak öne çıkıyor. Kare 12 metrekarelik halılar, hem 12 metrekarelik alanı kaplamak için hem de büyük bir alanı kaplamak için tercih edilebilir.


    12 Metrekare Halı Çeşitleri Nelerdir?

    12 metrekare halı modelleri ve fiyatları birçok değişkene bağlı olarak farklılık göstermektedir. Halının nasıl üretildiği, hangi hammadde ile üretildiği ve tasarım seçenekleri fiyat ve model açısından doğrudan değişkenlik göstermektedir. 12 metrekare halı seçenekleri şöyle sıralanabilir;


  • El Dokuma Halılar

  • El dokuma halılar, geleneksel yöntemlerle elde üretilen yani diğer bir deyişle, zanaatkarlar tarafından dokunan özel halılardır. Bu halılar, el tezgahlarında ipliklerin birbirine geçirilerek dokunmasıyla oluşturulur. 12 metrekarelik bir el dokuma halısı fabrikada üretilen halılara göre daha farklı bir fiyata sahip olabilir. Bu halılar uzun yıllar kullanılabilir. 


    • İskandinav Halılar

    İskandinav halıları, son yıllarda sıkça tercih edilen minimalist tarzı yansıtan özel halılardır. Bu halılar genellikle hafif renk tonlarına ve basit geometrik desenlere sahiptir. İskandinav tasarımının temel prensiplerini yansıtan farklı malzemelerden üretilmektedir. 12 metrekarelik İskandinav halılar salonlara sadelik katmak için tercih edilebilir.


  • Dijital Baskılı Halılar

  • Dijital baskılı halılar, geleneksel yöntemler yerine dijital teknoloji kullanılarak üretilen özel halılardır. Bu halılar, yüksek çözünürlüklü dijital baskı makineleri ile tasarlanan birçok desen ve resmin doğrudan halıya aktarılmasıyla üretilmektedir. Dijital baskılı halılar, sonsuz tasarım seçenekleri sunmasından dolayı hemen hemen birçok oda için uygundur. Ayrıca birçok boyutta üretilen bu halılardan sahip olduğunuz alana göre seçim yapabilirsiniz.


    12 Metrekare Halı En Çok Nerelerde Tercih Edilir?

    Uygun boyutlara sahip bir odanız için 12 metrekarelik bir halı tercih edebilirsiniz. 12 metrekarelik halılar genellikle büyük evler veya ofisler için tercih edilebilir. 12 metrekarelik bir halının özellikleri de elbette tercihinizi doğrudan belirlemektedir. 


    Çocuğunuza ev içinde büyük bir oyun alanı sunmak istiyorsanız 12 metrekarelik bir oyun halısı tercih edebilirsiniz. Eğer büyük bir bahçe veya terasa sahipseniz 12 metrekarelik bir dış mekan halısı bu alanın şık görünmesine imkan sağlayabilir. 


    Salonunuz ve büyük odalarınız için birçok farklı modeldeki 12 metrekarelik halılar hakkında bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz.